ZoveelKleuren

Nieuwsbrief Het Brandpunt
1 februari 2019

Beste [subscriber:firstname |subscriber:lastname | default:lezer],

Een dagje later dan je van ons gewend bent ontvang je hierbij de nieuwsbrief van dit weekend. Met het kleine team van redacteuren is het soms een beetje puzzelen om tijd te vinden om deze maken.
Mooi momentje om nog eens te melden dat wij dringend op zoek zijn naar één of twee redacteuren.
Momenteel zijn we met 3 vrijwilligers, meestal lukt het wel, maar mocht er plotseling iemand uitvallen dan wordt het wel heel lastig om de nieuwsbrief te blijven maken.
Hecht je waarde aan de wekelijkse nieuwsberichten en bent je een beetje handig met de computer, schroom dan niet ons te benaderen. Het lijkt misschien een ingewikkelde klus, maar alles is te leren. Wij zullen je goed begeleiden.

Fijn weekend!
De redactie


Komende vieringen
Het Brandpunt

Zondag 3 februari
10.45.uur: Viering met pastor Josephine van Pampus. Liturgie van deze ochtend.
Brandhoutcafé.

Zondag 3 februari - De Herberg
11.00.uur: Viering met ds. Anna Walsma


Zaterdag 9 februari
19.00 uur: Viering Taizé stijl

Zondag 10 februari
10.45.uur: V
iering Avondmaal met dr. Geurt Roffel en medewerking van de Cantorij o.l.v. Esther Ocheng


Collectes Het Brandpunt

Zondag 3 februari
Collecte voor de kerk
Met de kerkenwerk-collecte wordt onder meer het jeugdwerk betaald

Collecte voor de wereld
Bijna jaarlijks treden in Bangladesh de rivieren buiten hun oevers. Een ramp, maar ook een zegen omdat het rivierwater zorgt voor vruchtbaar land. Maar de overstromingen zijn talrijker, heftiger en meer onberekenbaar. Een goede voorbereiding is dan noodzakelijk door b.v. een goed waarschuwingssysteem zodat mensen zichzelf en hun vee tijdig in veiligheid kunnen brengen. Met de opbrengst van de collecte steunt Kerk in Actie partners in Bangladesh om de bevolking zo veilig mogelijk te laten leven.

Collecteopbrengst januari


Datum
Kerkenwerk Brandpunt
Collecte voor de wereld
06-01 10:45 uur
€ 152,40
€ 230,70 Bahir Dar
13-01 10:45 uur
€ 151,92
€ 187,50 Noodhulp Diaconie/ Caritas


20-01 10:45 uur


€ 142,30
€ 167,21 Raad van kerken Amersfoort
27-01 10:45 uur
€ 191,80
€ 209,80 Stichting Timon
Hartelijk dank voor uw gaven voor het kerkenwerk én voor de wereld.
De kinderen van de kinderwoorddienst en de jongeren van Brandhout café hebben deze maand
€ 41,25 gespaard voor het AMO-project van Stichting ABaCus in Ghana.

Brandhout Café

ZoveelKleuren
Voor ons Brandpunt wappert deze weken de regenboogvlag. Daarmee willen we laten zien: hoe je ook bent – je bent hier welkom en.. wees hier vooral jezelf!
Of we dat écht zo vinden, verkennen we in ons Brandhout Café van aanstaande zondag. Hoe kijken we eigenlijk naar elkaar? Zien we buitenkant of binnenkant? En wat zien we in het verhaal over bijbelse ‘babe’ Esther gebeuren?
In dit Café aandacht voor jouw schoonheid. Maskertjes en foundation blijven liggen… je gaat aan de bak met de sieraden die je van binnen draagt. We zien welke kansen die geven. Wat zou er gebeuren als we die kansen ook durven te némen? Misschien kan jij dan, net als Esther, veel veranderen om je heen!
We starten aanstaande zondag weer om 10.45 uur in zaal 3 van Het Brandpunt.
Tot dan! Johan en Roland

Wake Kamp van Zeist

Hekbloemen Kamp van Zeist
Begin januari is de mannenafdeling van het Detentiecentrum Zeist gesloten. Maar de vrouwenafdeling, waar ook de gesloten gezinslocatie is, blijft open. Daarom gaan de maandelijkse wakes bij Kamp van Zeist in Soesterberg onverminderd door.
Het coalitie akkoord kinderpardon heeft veel kinderen een toekomst gegeven. De keerzijde is dat uitzonderingen niet meer mogelijk zijn. Het is afwachten hoe het nu verder zal gaan. We houden u op de hoogte.
Komt u ook a.s. zondag met licht en bloemen om 16.30 uur?
Vertrek vanaf het Brandpunt om 16.00 uur naar het Detentiecentrum Kamp van Zeist aan
de Richelleweg in Soesterberg (vanuit Soest aan de “overkant” van de A28 met de fiets via het fietspad over de basis en de Kampweg).
Rond 17.30 uur zijn we weer bij het Brandpunt.
Voor vragen kunt u terecht bij:
Nynke van Beem:
nynkevanbeem@hotmail.com of telefonisch op 033-7074134

Herbergviering

Foto-Herberg-40-2623x1751
Op zondag 3 februari is er weer een viering in De Herberg.
We beginnen om 11.00 uur.
Het thema is Anders. Soms verwacht je iets van mensen en kom je bedrogen uit. Blijken ze anders dan je had gedacht. Wat zegt dat over hen, of over jou…?
We lezen over Jezus, die spreekt in de synagoge van het dorp waar hij is opgegroeid. Maar hij voldoet niet aan de verwachtingen…en alles gaat anders dan je zou denken.
Weet je welkom!

Seniorenochtend

deugden
Deugden en ondeugden
Deugden zijn goede eigenschappen waarover iemand beschikt. En ondeugden dus slechte of – om het licht te houden – minder goede eigenschappen. Het denken over deugden staat in een lange traditie. Uit de klassieke oudheid dateren de vier kardinale deugden: moed, rechtvaardigheid, matigheid en verstandigheid. Ook in de Bijbelse en christelijke traditie wordt gesproken over goede en slechte eigenschappen. In de Middeleeuwen zijn de vier kardinale deugden uitgebreid met drie goddelijke deugden (geloof, hoop en liefde) tot de zeven hoofddeugden. Daartegenover zijn dan zeven hoofdzonden gesteld. Ook nu nog is het denken over deugden voor hoe wij praktisch vormgeven aan ons leven. En voor hoe wij omgaan met datgene wat ons verleid tot ondeugdelijk leven.
Tijdens de seniorenochtend van maandag 4 februari leidt Gerard van Eck, theoloog en lid van onze oecumenische geloofsgemeenschap, ons in in de wereld van deugden en ondeugden. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over de deugden die ons vanaf onze jeugd aangeleerd zijn, over de deugden die wij dagelijks in praktijk brengen en over hoe wij bepaalde deugden ons meer eigen kunnen maken. U bent van harte welkom maandagochtend om 10.00 uur.

We kunnen bijna beginnen

villa-hooghe-heide-woonzorg-zorghotel-amersfoort

Een bewoonster van Hooghe Heide, De Strang 1, zoekt aansluiting bij Het Brandpunt. Er worden nog een paar vrijwilligers gezocht die deze mevrouw willen halen en na de viering weer terug brengen naar Hooghe Heide. Als die paar vrijwilligers zich nu opgeven kunnen we van start gaan. Je gaat dan eens in de twee maanden mevrouw halen en weer thuis brengen. mevrouw loopt achter de rollator wat prima gaat.
Villa Hooghe Heide ligt achter Het Brandpunt wat heel goed te lopen is.
Dolly de Vries, Tel. 033-4561705 | e-mail: devriesdolly@gmail.com

Activiteiten De Ontmoeting

FinalAttempt-nieuw2
Final Attempt komt gluren in De Ontmoeting
Op 10 februari a.s. is het zo ver. In het kader van de actie ‘Gluren bij de buren’ is de programmering nu helemaal rond en heeft Inloophuis De Ontmoeting een artiest toegewezen gekregen.
Het is de Amersfoort coverband Final Atempt die dan acte de presence geeft. Zij verzorgt die dag om 12:00, 12:30 en 15:00 uur een spetterend optreden.
Lees
hier meer over deze activiteit.... Meer activiteiten

40-dagentijdkalender

Leef toe naar Pasen, feest van een nieuw begin. Bestel onze gratis veertigdagentijdkalender.
In de veertigdagentijd leven we toe naar Pasen, feest van een nieuw begin. Jezus’ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken en Zijn liefde mogen delen met anderen.
De veertigdagentijdkalender 2019 daagt u uit tot bezinning in de 40 dagen op weg naar Pasen. ´Een nieuw begin´ is de rode draad door alle dagen.
De kalender biedt tevens nieuwe vormen om invulling te geven aan de vastentijd, bijvoorbeeld door te vasten van snoep, sociale media of vlees.
Gratis te bestellen via deze link: https://www.protestantsekerk.nl/veertigdagentijdkalender

Marathon-kerkdienst gestopt

Marathon-kerkdienst gestopt
Aan ruim drie maanden van doorgaande vieringen in de Bethelkerk in Den Haag, om te voorkomen dat de Armeense familie Tamrazyan uitgezet zou worden, is woensdagmiddag 30 januari een einde gekomen. Door de ontwikkelingen rondom het kinderpardon is het kerkasiel niet meer nodig.
Blij zijn we met deze familie en met vele andere gezinnen dat dit besluit is genomen.
Dat betekent niet dat alle zorgen hiermee weggenomen zijn. Het zal onze aandacht blijven vragen.
Door bovenstaande ontwikkeling komt de geplande viering in de Bethelkerk in Den Haag, maandagavond 4 februari door ds Anna Walsma, Thea Kloek en Dick v.d. Niet te vervallen.

Tous ensemble

tous ensemble
Film met Veerkracht: Tous ensemble
Vrijdag 15 februari 2019
Met de film “Tous ensemble” starten we weer met een serie films rondom het jaarthema Veerkracht. Vijf goede vrienden op leeftijd, vijf verschillende karakters. Claude is een vrouwenliefhebber. Het koppel Annie en Jean zijn twee tegengestelden; hij is een politiek activist, zij houdt van het rijke conventionele leven. Dan is er …Meer lezen
MailPoet