Hemelvaart_

Nieuwsbrief Het Brandpunt
31 mei 2019

Komende vieringen

Zondag 2 juni 10.45 uur
Viering met pastor Josephine van Pampus
Klik hier voor de liturgie van deze viering.
Zaterdag 8 juni 19.00 uur
Taizéviering

Zondag 9 juni
10.45 uur Pinksteren
Viering met dr. Geurt Roffel en pastor Ellen Hogema. M.m.v. de Cantorij o.l.v. Esther Ocheng. Ghana Vice Versa.

Zondag 16 juni 10.45 uur
Viering met pastor Josephine van Pampus
Na de viering Spiegelgesprek.

Zondag 23 juni 10.45 uur
Viering met predikant Paul v d Harst.

Zondag 30 juni 10.45 uur
Doopviering met pastores Geurt Roffel en Frank Sieraal.
Er is ook Brandhoutcafé.

Collectes

Collecte voor de kerk
Met de kerkenwerk-collecte wordt onder meer het welkomstwerk betaald

Collecte voor de wereld
Week van de Nederlandse Missionaris. Honderden Nederlandse missionarissen en missionair werkers wereldwijd gaan elke dag opnieuw de strijd aan tegen onrecht en armoede. Hierbij kunnen zij rekenen op financiële ondersteuning van de Week Nederlandse Missionaris (WNM).

Viering in De Herberg

Zondag 2 juni 11.00 uur
Viering met ds. Anna Walsma

Herbergviering 2 juni

Herbergviering 2 juni
In de Herbergviering van zondag 2 juni om 11.00 uur is het thema "Verder gaan". Even zonder werk zitten noemen we tegenwoordig "in between jobs" zijn.Je zit tussen iets wat er niet meer is en iets wat nog moet komen.Op deze zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren vertellen we verhalen van vrienden van Jezus die ook "in between" zijn. Jezus is er na ... Meer lezen

Wake Kamp Zeist

wake
Na zoveel jaren waken bij Kamp van Zeist is het aantal gedetineerden afgenomen, maar de gezinnen, die geen verblijfsvergunning krijgen, worden nog altijd vastgezet, in afwachting om uitgezet te worden.
Daarom blijven we volhouden en waken maandelijks bij kamp van Zeist.
Komt u ook met bloemen?

Vertrek vanaf het Brandpunt om 16.00 uur naar het Detentiecentrum Kamp van Zeist aan
de Richelleweg in Soesterberg (vanuit Soest aan de “overkant” van de A28 met de fiets via het fietspad over de basis en de Kampweg).Rond 17.30 uur zijn we weer bij het Brandpunt.
Voor vragen kunt u terecht bij Nynke van Beem: nynkevanbeem@hotmail.com of 033-7074134

Foto's van vroeger

Foto's van vroeger
25 jaar Brandpunt
Inmiddels hebben we flink wat foto's mogen ontvangen en we hebben deze gesorteerd. Wat nu opvalt is dat er van voor 2004 maar zeer beperkt foto's zijn.
Van de periode Zonnewijzer zijn er zelfs helemaal geen foto's.
Daarom nog een laatste specifieke oproep voor foto's uit de Zonnewijzer en 't Hooghelandt tijdperk of meer algemeen foto's van …Meer lezen

Film met veerkracht

Film met veerkracht
The best exotic Marriot hotel
Vrijdag 7 juni 2019 Deze film gaat over een groep Britse gepensioneerden die hun oude dag willen doorbrengen in het exotische en goedkope India. Ze laten zich verleiden door de flitsende en gelikte advertentie van het gerestaureerde Marigold Hotel. Maar eenmaal daar, blijkt het voormalige paleis een stuk minder luxe te zijn. De film begint …Meer lezen

Vakantiegeld Delen

Vakantiegeld Delen
Deel je vakantiegeld en verdubbel het plezier!Deze week is de actie Vakantiegeld Delen 2019 gestart. We hopen dat veel mensen een deel van hun vakantiegeld willen delen met mensen/gezinnen die geen geld hebben om op vakantie te gaan, omdat zij moeten rondkomen van een minimuminkomen. Het geld is bedoeld voor uitstapjes of een paar dagen weg, iets waar vaak al lange tijd geen geld voor is geweest. De adressen zijn aangeleverd door o.a. de diaconie, wijkteams en de voedselbank. We hopen ook dit jaar weer op zo veel mogelijk opgegeven adressen een bijdrage te kunnen brengen. Doet u ook mee?
Giften zijn welkom op: NL39 RABO 0123003113 t.n.v. Diaconie PKN Hoogland/Amersfoort-Noord o.v.v. VGD.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Marian Aalberts: marian_aalberts@hotmail.com.

Wegens vakantie gesloten

Wegens vakantie gesloten
Kerkelijk bureau gesloten tijdens vakantie Van maandag 17 juni tot en met vrijdag 7 juli is het kerkelijk bureau wegens vakantie gesloten.

Vrouwevaert in alle vroegte

Vrouwevaert in alle vroegte
In 1444 maakt een vondst van een Mariabeeldje in het water van de beek bij Amersfoort van onze stad een bedevaartplaats. Sinds eeuwen wordt dit Mirakel herdacht door de jaarlijkse bedevaart ter ere van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort.Deze oude traditie wordt ook dit jaar in ere gehouden met de “Vrouwevaert” op zaterdag 1 juni. De start is om 7:30 …Meer lezen
MailPoet