Hemelvaart_

Nieuwsbrief Het Brandpunt
27 juni 2019

Vieringen in Het Brandpunt

Zondag 30 juni 10.45 uur
Viering met dr. Geurt Roffel.
Klik hier voor de liturgie

Zondag 7 juli 10.45 uur
Viering met pastor Josephine van Pampus.
M.m.v. de Cantorij o.l.v. Esther Ocheng.

Zondag 14 juli 10.45 uur
Oecumenische jongerenviering met
Geurt Roffel en Suhail Tafur

Zondag 21 juli 10.45 uur
Viering met pastor Josephine van Pampus


Viering in De Herberg

Zondag 7 juli 11.00 uur
Viering met ds. Anna Walsma

Collectes 30 juni

Collecte voor de kerk
Met de kerkenwerk-collecte worden onder meer de kosten voor vrijwilligers betaald

Collecte voor de wereld
Eénmalige of tijdelijke financiële steun door Diaconie of Caritas. Ook in onze wijken is stille armoede en komen mensen in financiële problemen.

Bij de viering van zondag

Zonnenbloemen
Verbondenheid tussen Noord en Zuid
De zonnebloem is een van de kernsymbolen in de viering van zondag. De zonnebloem laat zich wenken door de zon en straalt vervolgens iets van de zon uit. Op dezelfde manier laten de mensen in de Schriftlezingen die zondag centraal staan (1 Koningen 19:19-21 en Lucas 9:51-62) zich wenken door God. Het is echter wel belangrijk om, als je gewenkt wordt, volledig jezelf te blijven en ook je grenzen ontwapenend in acht te nemen. Anders kun je verblind raken zonder het te beseffen.
Belangrijke elementen in de viering zijn door Frank Sieraal en Geurt Roffel in samenspraak voorbereid, maar… zij gaan niet beiden voor in Het Brandpunt. Frank Sieraal gaat voor in de Sint Ansfriduskerk in Amersfoort Zuid. De vieringen in Noord en Zuid zijn daarom op een bijzondere manier verbonden. Ten eerste in de zonnebloemen, die op beide plekken zichtbaar zijn, maar ook in het lied ‘Blijf niet staren op wat vroeger was’, dat op beide plekken wordt gezongen. En ook, onder meer, in een samen uitgesproken zegen.
Rian Monkhorst, bekend voor bezoekers van de vieringen in Nieuwland, begeleidt de vierin achter de vleugel en verbindt ‘Blijf niet staren’ met de evangelielezing.
De koffie is klaar vanaf 10.15 uur.

Seniorenochtend

zorg ouderen
Op maandag 1 juli is er seniorenochtend in het Brandpunt van 10.00 tot 11.45 uur.
Er is dus geen zomerstop. Als onderwerp is gekozen voor Zomerherinneringen.
Alle ouderen van harte welkom, de koffie/thee staat klaar. Voel je welkom!

Voldaan en rijk!

FullSizeRender-24-06-19-08-02
Amersfoort-Siena: voldaan en rijk!
Buongiorno allemaal,
Gister heb ik heel bewust genoten van mijn laatste fietsdag tijdens deze pelgrimstocht! Na 2160 km ben ik rijk en voldaan van zoveel indrukken, ervaringen, ontmoetingen en inzichten, dat het goed voelt om af te ronden nu. Het was prachtig, krachtig, intens en intensief, heel bijzonder en onvergetelijk!!! Door negen Europese landen gefietst, over …Meer lezen

Nieuws van De Inham

de Inham-Hoogland


Brandpunters die ook graag op de hoogte willen zijn van de activiteiten in en rond De Inham kunnen dat per e-mail laten weten bij kerkelijkbureau@pknamersfoortnoord.nl onder vermelding van ‘Nieuw van De Inham, ja graag’.

Gastvrouw gezocht tijdens Bakkie Kroost

Gastvrouw gezocht
Vind je het leuk om ca. 2 x per maand gastvrouw te zijn voor ouders met hun jonge kids op woensdag van 8:30 tot 10:30 uur? Je zorgt voor een gastvrije ontvangst met koffie/thee en luisterend oor.
Mail, bel of kom langs voor meer info: info@inloophuisdeontmoeting.nl / 033-4562805 (di en do) https://www.inloophuisdeontmoeting.nl/

Laat je uitdagen!

Nieuws-gierig
Na de zomervakantie fris starten met een leuke nieuwe klus?
Voor de redactie van deze nieuwsbrief zijn we nu dringend op zoek naar versterking. Momenteel zijn we met 3 redactieleden en kunnen we het net redden. Maar in het najaar gaat één van ons voor langere tijd op reis en komt het op de 2 achterblijvers aan. Ook wij kunnen ziek worden en hebben naast de nieuwsbrief andere activiteiten.
Ben je een beetje handig met de computer en vind je het leuk om met taal en tekstverwerking bezig te zijn, neem contact op!
Proberen en een keer meekijken is ook mogelijk, we geven goede begeleiding.
Als redactielid ben je dan eens in de drie/vier weken verantwoordelijk voor de wekelijkse digitale Nieuwsbrief. Het kost je dan hooguit 2 uurtjes.
Stuur ons een mailtje: nieuwsbrief@hetbrandpunt.net
of bel met Wilma Biegstraaten, tel: 06-40092077

Wegens vakantie gesloten

Wegens vakantie gesloten
Kerkelijk bureau gesloten tijdens vakantie Van maandag 17 juni tot en met vrijdag 7 juli is het kerkelijk bureau wegens vakantie gesloten.
MailPoet