Godly Play-inspiratie-avond

Godly Play- inspiratie-avond op 10 januari 2018

Vanuit de Inham zijn een aantal mensen enthousiast geworden over Godly Play. Dit enthousiasme is inmiddels overgeslagen naar de Veenkerk en het Brandpunt. De naam klinkt best gek: op een goddelijke manier spelen? Dat klinkt wel erg hoogdravend. Maar als we zeggen, dat het op een speelse manier over God gaat, dan zijn we waar we wezen moeten: bij het beleven van God en Zijn grote verhaal.

Wat is Godly Play?
Godly Play biedt mogelijkheden om Bijbelverhalen op een nieuwe manier te vertellen, nl. door ze uit te spelen met materialen en kinderen te laten ontdekken welke betekenis ze voor hen hebben. Deze methode staat op zichzelf en volgt geen leesrooster. Er is vrijheid om zelf een verhaal te kiezen. Het verhaal kan verteld worden tijdens de kerkdienst, maar is ook heel geschikt voor een activiteit op een doordeweekse middag, of op een zondagmiddag terwijl de ouders met elkaar in gesprek zijn over een onderwerp dat hen boeit. Indeling Godly Play bestaat uit drie onderdelen nl: het verhaal, een gesprek met de kinderen en de creatieve verwerking. De van oorsprong Amerikaanse methode is inmiddels in allerlei landen verder ontwikkeld en wordt met veel succes in België en Nederland aangeboden. Reden om Godly Play ook in Hoogland en Amersfoort-Noord te introduceren.

Kennismaken met Godly play
Op 10 januari 2018 wordt een inspiratie-avond georganiseerd waarop kennis gemaakt kan worden met deze vertel methode. De avond begint om 19.30 uur. Irma Visser, Godly Play –verteller/trainer verzorgt het programma. Met de opgedane inspiratie gaat elke gemeente weer verder kijken op welke manier Godly Play hen kan ondersteunen in het jeugdwerk. Voor deze avond moet u zich aanmelden bij Arry Bos (email-adres hieronder). Zie ook de site www.godlyplay.nl voor meer informatie. Er kunnen maximaal 30 mensen deelnemen.

Voor wie?
Godly Play reikt over kerkmuren heen en is ook niet van een kerkgenootschap. Daarom willen we breed uitnodigen:

  • Ambtsdragers van gemeenten en parochies
  • Leiding kindernevendienst of kinderclubs
  • PABO-studenten
  • Leerkrachten en klassen-assistenten van christelijke basisscholen
  • Leerkrachten Godsdienstige Vorming op Openbare basisscholen(GVO)
  • En ieder die gewoon geïnteresseerd is in Godly Play!!

Locatie: Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101, Amersfoort
Tijdstip: woensdag 10 januari 2018, 19.30 – 22 uur
Aanmelden bij: arry@leusderbos.demon.nl

De contactpersonen voor Godly Play zijn:

Victor Niks en Geurt Roffel – Brandpunt
Ineke Maatjes – Veenkerk
Jasper Muller en Arry Bos – De Inham