Het kerstverhaal gaat verder

Drie koningsmantels (met bijpassende glow-in-the-dark-fluitjes) hangen klaar in Het Brandpunt. Alleen de kronen moeten nog worden gemaakt. Dan is alles klaar voor het Driekoningenfeest van 6 januari.

Het feest begint om 17 uur met een viering van een kwartier in de kerkruimte. Daarin zal Geurt Roffel het verhaal van de drie koningen vertellen. De koningen gingen met dure geschenken op weg naar de plek waar Jezus was geboren. Ze gaven hem goud, mirre en wierook, maar ze kregen er iets veel kostbaarder voor terug: liefde. Met die liefde gaan ze vervolgens zelf op weg, om de mensen te zegenen die op hun pad komen.

Elma van Beek begeleidt de korte viering op dwarsfluit. We leren en zingen twee liedjes. Iedereen is welkom om de viering mee te maken, maar het draait natuurlijk om de kinderen. Josephine van Pampus zegent in de viering een krijtje waarmee later op de avond huizen van mensen die hebben aangegeven dat graag te willen een teken van zegen zullen krijgen.

Na de viering worden de kronen geknutseld, is er uitleg over hoe het zegenen en tekenen werkt en zijn er pannenkoeken voor de kinderen en hun ouders. Daarna gaan we op weg naar de huizen. Geurt Roffel gaat mee met de drie koningen en de anderen. We helpen elkaar om bij de huizen het verhaal van de drie koningen te laten zien en duidelijk te maken waarom de koningen het belangrijk vinden om liefde en zegen te brengen met hun leven.

Meer informatie? Mail Geurt Roffel