Morning Prayer

HomeMuziekMorning Prayer

De eerste Morning Prayer is Het Brandpunt goed bevallen. De viering was er een volgens het nieuwe concept van Anders Vieren. Vieren, maar net op een andere wijze dan we gewend zijn.
De volgende Moring Prayer Verlangen naar Vrijheid is op 18 juni 2023.

Het projectkoor voor deze ochtend is Kamerkoor Fibonacci onder leiding van Marijke van Leerzem en wordt begeleid door Felicity Goodwin. De liederen die zijn gekozen komen uit het concertprogramma ‘Verlangen naar Vrijheid’. Fibonacci gaf dit concert op 6 en 7 mei jl. 

Een Morning Prayer is een viering die in het teken staat van gebed en meditatie, opgeluisterd met klassieke (kerk)muziek van alle eeuwen. Naast de genoemde muziek is er ruimte voor stilte, teksten, gedichten en gebeden.

In deze Morning Prayer staat ‘de nacht van de vluchteling’(17-18 juni) centraal. 
De viering bestaat uit liederen die gezamenlijk gezongen worden, bijbelteksten en gedichten, koorzang en een filmpje van Unicef. Je zult merken dat telkens als we weer iets hebben beleefd door een gedicht, lezing of filmpje het koor aansluitend een ‘Pater Noster’/‘Onze Vader’ zingt in allerlei talen. We doen dit omdat we zo graag willen dat de wereld verandert in een vreedzame wereld waarin iedereen mag zijn zoals hij is. We bidden het daarom elke keer weer. 

Daarnaast zingt het koor over dromen die altijd blijven bestaan, wat je ook hebt verloren en waar je ook maar naar toe moest vluchten…
We luisteren naar een lied over de roos, al eeuwenlang het symbool van liefde en moed, vreugde en verdriet. Zo werken we in deze viering toe naar hoop, nieuw leven en al het moois in de wereld waarin we leven. 

Viering 18 juni, 10.45 uurDe eerste Morning Prayer in Het Brandpunt
De eerste Morning Prayer lieten wij ons door Psalm 16 laten leiden.

Als ik bij de Heer blijf zal mij niets overkomen
In zijn nabijheid ben ik gelukkig

De liederen die zijn gekozen gaan over het zoeken naar die heilige plek en het zoeken naar de Heer omdat daar rust en veiligheid is. De viering eindigt met een ‘overgave’ aan deze veiligheid zoals een baby bij haar moeder. 

De liederen van deze ochtend waren:

Ubi Caritas       Maurice Duruflé (luistervoorbeeld)
Kyrie 13 Taize 86
Kruisvaarderslied  (arr. Chr. Andersen, 20e eeuw)
Lift thine eyes         Solo Trio        Mendelssohn-Bartholdi 
Nada te turbe  Taize
Notre Pere       Maurice Duruflé
Sænk kun dit hoved, du blomst Carl Nielsen
Hoor je mij  Psalm 16          Antoine Oomen/Huub Osterhuis

Start typing to see posts you are looking for.