Nieuwe leiding de Cantorij

Als gezegd op 3 december, eerste adventszondag, nemen we als Brandpuntgemeenschap afscheid van Kees van Mechelen. Op kerstavond is hij nog onze dirigent. In het nieuwe jaar gaat de Cantorij verder onder leiding van Esther Ocheng.
Zij zal zichzelf aan u voorstellen.

Vanaf volgend jaar word ik aangesteld als de nieuwe dirigent van de Brandpuntcantorij. Het is een eer en een genoegen deze mooie taak te mogen uitvoeren.

Sinds 2005 ben ik werkzaam in het muziekonderwijs op het Corderius College. Daar heb ik geruime tijd de directie van het kerstmusicalkoor op me genomen. Sinds de oprichting van Gospelkidz in 2011 dirigeer ik ook dit kinderkoor. Voor 2005 heb ik ruim 2 jaar het (volwassenen) gospelkoor ‘Cellar gospel choir’ gedirigeerd. Al met al heb ik dus best wat ervaring opgedaan in de muziek. Maar mijn hart ligt wel bij kerkmuziek: zingen is dubbel bidden, hoor je weleens en dat kan ik van harte beamen. Zingen maakt mensen, en daarmee ook gemeenschappen, heler, meer uit een stuk, heb ik gemerkt. Omdat je niet zozeer je hoofd gebruikt als je zingt, maar juist ook je oren, je stem, je adem, je gevoel en je hele lijf. En dat samen met elkaar.

Als nieuwe dirigent wil ik graag een bijdrage leveren aan die ervaring. Koorleden die inzetten op elkaars ademhaling, die vol vertrouwen en vreugde gebeden en gedichten de klank geven die ze verrijkt, zoals alleen muziek dat kan doen, dat is mijn droom.
Ik hoop op een inspirerende tijd hier met de Cantorij in het Brandpunt. Tot snel!

Esther Ocheng