Oecumenische vesperviering

Steentjes in de Oecumenische vesperviering 20 januari St. Josephkerk
Met de wekelijkse Oecumenische vieringen in Het Brandpunt zou je bijna vergeten dat het op andere plekken nog steeds bijzonder is om in oecumenisch verband samen te komen. Maar in de week van gebed om eenheid (20-28 januari) doen we dat overal volop.

Zaterdagavond 20 januari beginnen we om 19.00u in de Sint Josephkerk met deze oecumene week. Op initiatief van ‘Oecumene Actief’ van Het Brandpunt vieren we samen met de Veenkerk, de Kruispuntkerk, de Sint Josephkerk en de Sint Martinuskerk.
Voorgangers zijn ds Rolinka Klein Kranenburg, ds Ron van der Spoel en pw Josephine van Pampus. In deze viering staat gebed en bevrijding centraal. Bijzonder is dat Esther Kruiter ons met Mantra zang en muziek de stilte in zingt.
Uit de viering kan je een steentje meenemen: symbool van iets dat op jouw hart ligt.

Dat steentje kan een rol houden in de week erna: want er loopt een ‘Gebeds estafette’ dwars door  Amersfoort heen. Elke dag is er ergens in een kerk een moment waar wij biddend bijeenkomen.
Dat kan in de Fonteinkerk zijn, of in de H Kruiskerk, in de Inham of de Ansfridus of… .
Het steentje kan je ook weer ergens achterlaten: als teken van loslaten of bevrijding.

Op zondag 28 januari sluiten we de week van eenheid af in De St Franciscus Xaveriuskerk, in de St Ansfriduskerk en in Het Brandpunt.
Doe mee! De tijden van de weekendvieringen staan in de roosters, en achter in de kerk ligt volgende week een foldertje met alle gebedsmomenten door de week.
Josephine van Pampus