Vieren en leren.

Zondag 6 januari ging onze RK pastor Josephine van Pampus voor.
Op de liturgie stond als thema; Vreemdelingen in de Sterrennacht. Met een mooie tekening Van Jetske de Boer. Drie koningen is het feest dat op 6 januari gevierd wordt en ook wel Epifanie wordt genoemd. De oorsprong van dit Christelijke feest ligt bij de Drie Wijzen, Caspar, Melchior en Balthazar, die een ster vanuit het oosten volgden om het pasgeboren kindje Jezus te vinden in Bethlehem.
In Nederland gaan kinderen soms zingen op 6 januari. Ze zijn dan vaak verkleed als de drie Koningen of Wijzen uit het Oosten. De attributen daarbij zijn een ster op een stok en een kroon voor de Koning, gemaakt van goudkleurig papier. De ster en kroon waren in de viering aanwezig. Ze waren prachtig en werden meegenomen naar de kinderwoorddienst.
Voor de viering dronk ik in de hal nog een kop koffie, heerlijke koffie in Het Brandpunt. Er stond een aangesneden tulband, lekker dacht ik, en nam het kleinste stukje. Bij het laatste hapje voelde ik iets in de cake het bleek een amandelnoot te zijn. Ik dacht nog de bakker is vergeten de boon te malen deze is er per ongeluk in gekomen. Josephine hielp me tijdens de viering uit de droom want ze vroeg of er iemand bij het snoepen van de tulband een boon tegen gekomen was. Ik dus en daarmee werd ik de Koningin van de zondag.
Ik woon al jaren vieringen bij in Het Brandpunt maar van deze traditie had ik nog nooit gehoord. Als prijs mag ik de eerstvolgende dienst bij Josephine een lied opgeven.
Tja, kreeg ik als Koningin ook nog huiswerk mee. Ben benieuwd wat de volgende RK traditie viering gaat worden.
Dolly de Vries