Week van de Duurzaamheid en Groene Kerkendag

Komende zaterdag 7 oktober gaat de Amersfoortse Week van de Duurzaamheid van start. Onder het motto ‘Verslingerd aan een schone stad’ wordt aandacht gevraagd voor allerlei initiatieven gericht op schonere lucht, schone bermen en grachten. Om 10.00 uur wordt bij de Koppelpoort – hét symbool van Amersfoort – een 40 meter lange slinger boven het water gehangen. Aan de slinger zal zwerfafval hangen dat in de gracht en in de berm is aangetroffen. Wethouder Tigelaar zal aanwezig zijn om te helpen de slinger op te hangen. Ook jij bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. Neem gerust zwerfafval mee dat je onderweg bent tegengekomen.

Meer informatie over de activiteiten die in de Week van de Duurzaamheid van 7 t/m 14 oktober plaatsvinden, tref je aan op deze website.
Volg de week ook via Facebook en Twitter.
Niet geheel toevallig vindt op dezelfde dag de Landelijke Groene Kerkendag in de Inham te Amersfoort plaats. Naast enkele hoofdsprekers zijn er diverse workshops over aspecten van duurzaam kerk-zijn. Je kunt je nog aanmelden.
Meer informatie op de website Groene Kerkendag.
De Groene Kerken Actie is een initiatief van Kerk in Actie en Tear.
Het aantal groene geloofsgemeenschappen stijgt. Op de website staan er nu 140 genoteerd, waaronder de Amersfoortse kerken Het Brandpunt, De Inham en de Johanneskerk.
Gerard van Eck, werkgroep Het Brandpunt Duurzaam op Weg, telefoon 033 456 62 29 of e-mail.