Het Brandpunt

HomeWelkomHet Brandpunt

Zomaar een dak boven wat hoofden 
Het Brandpunt als geloofsgemeenschap bestaat sinds 1990. Vanaf 1994 is er het eigen gebouw aan de Laan naar Emiclaer, de weg vanaf de Rondweg-Noord naar het winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort-Noord.

Open en geborgen
Bij het ontwerp van het kerkgebouw is de architect uitgegaan van twee sferen: openheid en geborgenheid. Openheid als basisidee voor een kerk die laagdrempelig moet zijn en aantrekkelijk om binnen te gaan. Geborgenheid, omdat je Het Brandpunt moet kunnen ervaren als adempauze in een woelige wereld. De kerk met de drie over elkaar vallende daken moet mensen letterlijk het gevoel geven veilig onder dak te zijn. Aan de entreezijde waaieren de drie daken uit – dit symboliseert het ontvankelijke.

Indeling
Het kerkgebouw bestaat uit drie delen: de kerkzaal met ongeveer 400 zitplaatsen, enkele ruimten naast elkaar voor bijvoorbeeld vergaderingen en de centrale hal. Deze ruimte wordt verlicht door het glasvlak van de entreegevel en door een steeds lager wordende bovenlichtstrook. Dit moet mensen het gevoel geven dat de intimiteit toeneemt naarmate zij het gebouw dieper binnendringen. Niet voor niets ligt aan het einde van de hal het stiltecentrum.

Stiltecentrum
Hier vind je stilte, kaarsen, een gebedenboek: een plek om te bidden of zomaar te zitten. Het stiltecentrum is ook door de week open, van maandag tot en met donderdag: ’s ochtends van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Start typing to see posts you are looking for.